Szaszłyk bananowo-czekoladowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1519
Szaszłyk bananowo-czekoladowy
fot. cherrylet / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 10 g tłuczonych pistacji solonych
  • 2 banany
  • 1 łyżka ciemnego rumu

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ nabić na patyczki szaszłykowe. Czekoladę połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i postawić na małym ogniu. Następnie wlać do tego rum i rozpuścić na płynną masę. Po rozpuszczeniu zalać nią banany i całość posypać tłuczonymi pistacjami. Podawać po zastyginięciu czekolady

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów