Czekoladowe truskawki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2237
Czekoladowe truskawki
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 2 tabliczki czekolady ciemnej
  • patyczki do szaszłyków

Opis przygotowania:

Truskawki umyć i osączyć z wody, nie obierać z szypułek. Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić na płynną masę w rondelku na małym ogniu. Truskawki nabić na patyczki szaszłykowe i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie. Gotowe ułożyć na talerzu. Podawać, kiedy czekolada lekko zastygnie.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów