Czekoladowe myszy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1753
Składniki:
- 300 g gorzkiej czekolady
- 12 wisienek koktajlowych z ogonkami
- 12 draży czekoladowych
- 5 dag migdałów
- 1 arkusz papieru do pieczenia
Opis przygotowania:
Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Następnie ściągnąć z ognia i ostrym nożem pociąć je w plastry. Papierem do pieczenia wyłożyć tackę. Na papier położyć wisienki koktajlowe i przyłożyć do nich draże czekoladowe (od strony przeciwnej do ogonków). Czekoladę gorzką pokruszyć na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Zalać nią wisienki koktajlowe z drażami. (końcówka draży powinna być widoczna). Następnie dwoma kawałkami migdałów uformować uszy myszy. Całość włożyć do lodówki i trzymać do czasu, aż czekolada zastygnie.
Komentarze (0)