Czekolada z ajerkoniakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1916
Czekolada z ajerkoniakiem

Składniki:

  • 200 ml ajerkoniaku
  • 120 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 6 dag czekolady
  • 750 ml gorącej wody

Opis przygotowania:

Czekoladę rozdrabniamy, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i rozlewamy do filiżanek. Ajerkoniak dokładnie mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, połową śmietany i wlewamy do filiżanek. Każdą porcję polewamy resztą śmietany.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów