Cytrynowy kakigōri
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1741
Składniki:
- 4 cytryny
- 4 plastry cytryny do dekoracji
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżki słodkiego mleka skondensowanego
Opis przygotowania:
Cytryny umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, a miąższ pokroić drobno i przełożyć do miksera. Następnie wsypać do niego cukier puder, wlać mleko skondensowane, wodę mineralną i razem zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu całość przełożyć do plastikowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika i dobrze zamrozić. Następnie wszystko wyciągnąć z zamrażalnika i łyżką wyskrobać zawartość pojemnika do kubka. Gotowy deser udekorować plastrami cytryny i podawać do spożycia.
Komentarze (0)