Cukinia z malinami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2269
Cukinia z malinami
fot. bloggyboulga / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 młode cukinie
  • 50 dag malin
  • 30 dag gotowego masła orzechowego
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • 1 opakowanie wykałaczek

Opis przygotowania:

Cukinie i maliny umyć, a następnie osączyć z wody. Cukinie przekroić na cienkie plastry w poprzek. Przekrojone zwinąć w rulony i spiąć wykałaczkami. W rulony cukinii włożyć maliny, na nie masło orzechowe i ponownie maliny. Rolady cukinii przełożyć na blachę do pieczenia, zalać środki winem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 170 stopni przez około 2 minuty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów