Bób z miętą i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1848
Składniki:
- 4 gałązki świeżej mięty
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki masła
- 1 kg łuskanego bobu
- sól
Opis przygotowania:
Bób oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skóry. Miętę posiekać drobno. Masło stopić na rozgrzanej patelni i smażyć na niej obrany ze skóry bób przez 40 sekund. Następnie posypać tartym parmezanem, wymieszać i smażyć razem przez kolejne 40 sekund. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)