Bób z miętą i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1628
Bób z miętą i parmezanem
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 gałązki świeżej mięty
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg łuskanego bobu
  • sól

Opis przygotowania:

Bób oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skóry. Miętę posiekać drobno. Masło stopić na rozgrzanej patelni i smażyć na niej obrany ze skóry bób przez 40 sekund. Następnie posypać tartym parmezanem, wymieszać i smażyć razem przez kolejne 40 sekund. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów