Croustade z gruszkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 768
Croustade z gruszkami
fot. Roozitaa (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 400 g ciasta francuskiego
  • 5 gruszek Konferencja
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i wyciąć w nim kształty gruszek. Następnie gruszki umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skóry, miąższ pokroić w cienkie plastry i nałożyć go na wycięte ciasto. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich cukier waniliowy i dobrze roztrzepać widelcem. Po roztrzepaniu wysmarować tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 stopni i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i dobrze przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów