Croustade z gruszkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 768
Składniki:
- 400 g ciasta francuskiego
- 5 gruszek Konferencja
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i wyciąć w nim kształty gruszek. Następnie gruszki umyć pod bieżącą wodą, obrać ze skóry, miąższ pokroić w cienkie plastry i nałożyć go na wycięte ciasto. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich cukier waniliowy i dobrze roztrzepać widelcem. Po roztrzepaniu wysmarować tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 stopni i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i dobrze przestudzić.
Komentarze (0)