Cieciorka z rzodkiewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 976
Składniki:
- 400 g cieciorki
- 6 rzodkiewek
- 4 liście sałaty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć. Następnie cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1,5 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić do miski. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do ugotowanej cieciorki. Dodać do tego pokrojoną na kawałki sałatę, wsypać suszoną kolendrę i kmin rzymski. Całość skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać.
Komentarze (0)