Cieciorka z rzodkiewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 833
Cieciorka z rzodkiewką
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki
  • 6 rzodkiewek
  • 4 liście sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć. Następnie cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1,5 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić do miski. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do ugotowanej cieciorki. Dodać do tego pokrojoną na kawałki sałatę, wsypać suszoną kolendrę i kmin rzymski. Całość skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów