Cieciorka z kuskusem i smażonymi liśćmi cukinii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 856
Składniki:
- 400 g cieciorki
- 250 g komosy ryżowej
- 1 garść liści kwiatów z cukinii
- 1 garstka botwinki
- 1 por
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
- sól
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cieciorkę przełożyć do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić, posypać przyprawą garam masala, dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, potem przesypać ją do rondla, zalać 400 ml lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i dodać do cieciorki na talerzu. Następnie dodać do tego sałatę strzępiastą i botwinkę.
Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do tego pokrojony na kawałki por oraz kwiaty z cukinii. Oba składniki smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do całości.
Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do tego pokrojony na kawałki por oraz kwiaty z cukinii. Oba składniki smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do całości.
Komentarze (0)