Cieciorka z kukurydzą w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 635
Cieciorka z kukurydzą w cieście
fot. cchen (flickr.com) / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki w zalewie
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do głębokiego smażenia
  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Przygotować ciasto: mąkę przesypać do rondla, wlać do niej mleko, wbić jajko, po czym wsypać do tego szczyptę soli, pieprzu i dokładnie rozmieszać trzepaczką. Dodać do tego odsączoną z zalewy kukurydzę i cieciorkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać go do całości. Wszystko wymieszać i przelać porcjami chochelką do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na rumiany kolor. Po usmażeniu łyżką cedzakową odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz..

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów