Cieciorka z kukurydzą w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 635
Składniki:
- 400 g cieciorki w zalewie
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 1 ząbek czosnku
- olej do głębokiego smażenia
- Ciasto:
- 1,5 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- szczypta soli
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do rondla, wlać do niej mleko, wbić jajko, po czym wsypać do tego szczyptę soli, pieprzu i dokładnie rozmieszać trzepaczką. Dodać do tego odsączoną z zalewy kukurydzę i cieciorkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać go do całości. Wszystko wymieszać i przelać porcjami chochelką do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na rumiany kolor. Po usmażeniu łyżką cedzakową odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz..
Komentarze (0)