Ciecierzyca w pomidorach i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1951
Składniki:
- 40 g ciecierzycy
- 2 jajka
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki sera feta
- 2 owoce awokado
- 4 kromki chleba cebulowego
- 1 cytryna
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ciecierzycę moczyć przez 4 godziny, po czym ugotować ją w tej samej, lekko osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodać do niej przecier pomidorowy, doprawić pieprzem i przełożyć do miseczki. Na ciecierzycę nałożyć ser feta i posypać dużą ilością zielonej pietruszki. Jajka ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i położyć na kromkach chleba obok miski z ciecierzycą i oprószyć je pieprzem. Awokado umyć, obrać ze skory, pozbawić pestek, pokroić w plastry i przełożyć na talerz, obok chleba. Cytrynę pokroić w ćwiartki i dodać do awokado.
Komentarze (0)