Ciasto z orzechami i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 227
Ciasto z orzechami i pomidorami
fot. Valeria_Aksakova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 400 g pomidorków cherry
  • 4 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • świeża bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:

Pomidory oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować je oliwą z oliwek i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wysypać tłuczone orzechy włoskie i dodać do tego całe pomidorki cherry. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Całość piec na rumiany kolor ciasta. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów