Ciasto z orzechami i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 227
Składniki:
- 400 g mrożonego ciasta francuskiego
- 400 g pomidorków cherry
- 4 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz czarny mielony
- sól
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Pomidory oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować je oliwą z oliwek i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wysypać tłuczone orzechy włoskie i dodać do tego całe pomidorki cherry. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Całość piec na rumiany kolor ciasta. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)