Ciasto z jabłkami i budyniem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6970
Ciasto z jabłkami i budyniem

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 budynie
  • 1 litr mleka
  • 1 kg jabłek

Opis przygotowania:

Wyrobić ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, 1/4 dać do lodówki. Ugotować budyń (2 torebki w 1 litrze mleka). Jabłka umyć, obrać i pokroić. Następnie poukładać na ciasto i zalać budyniem. Wyciągnąć resztę ciasta i potrzeć na grubej tarce a następnie posypać na budyń wyłożony na cieście. Piec ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów