Ciasto z jabłkami i budyniem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6970
Składniki:
- 1/2 kg mąki
- 1 margaryna
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki śmietany
- 2 budynie
- 1 litr mleka
- 1 kg jabłek
Opis przygotowania:
Wyrobić ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, 1/4 dać do lodówki. Ugotować budyń (2 torebki w 1 litrze mleka). Jabłka umyć, obrać i pokroić. Następnie poukładać na ciasto i zalać budyniem. Wyciągnąć resztę ciasta i potrzeć na grubej tarce a następnie posypać na budyń wyłożony na cieście. Piec ok. 40 minut w temp. 200 st. C.
Komentarze (0)