Ciasto Udany Eksperyment
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2726
Składniki:
- Upiec dowolny jasny biszkopt z 4 jaj.
- 3 galaretki wiśniowe lub pomarańczowe rozpuścić w 1 litrze gorącej wody.
- Do ciepłej galaretki zetrzeć na tarce 6-7 jabłek. Zostawić do wystudzenia i stężenia.
- Masa:
- 1/2 litra mleka
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki mąki tortowej
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 1 margaryna
- Posypka kokosowa:
- 1/2 kostki margaryny
- 20 dkg kokosu
- 3 łyzki cukru
Opis przygotowania:
Biszkopt upiec i wystudzić.
Wyłożyć na biszkopt tężejącą galaretkę z jabłkami, wstawić do lodówki aby mocniej stężało.
[b]Przygotowanie masy:[/b]
Odlać pół szklanki mleka - wymieszać budyń, mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Ugotować jak budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć z ugotowanym i wystudzonym budyniem. Wyłożyć na biszkopt z galaretką i jabłkami.
[b]Przygotowanie posypki:[/b]
Wszystkie składniki smażyć na patelni na złoty kolor ciągle mieszając, aby nie przypaliło się. Ostudzić i wyłożyć na ciasto. Posypka jest chrupiąca i wszystkim smakuje!
Biszkopt + galaretka z jabłkami + masa + posypka.
Wyłożyć na biszkopt tężejącą galaretkę z jabłkami, wstawić do lodówki aby mocniej stężało.
[b]Przygotowanie masy:[/b]
Odlać pół szklanki mleka - wymieszać budyń, mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Ugotować jak budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć z ugotowanym i wystudzonym budyniem. Wyłożyć na biszkopt z galaretką i jabłkami.
[b]Przygotowanie posypki:[/b]
Wszystkie składniki smażyć na patelni na złoty kolor ciągle mieszając, aby nie przypaliło się. Ostudzić i wyłożyć na ciasto. Posypka jest chrupiąca i wszystkim smakuje!
Biszkopt + galaretka z jabłkami + masa + posypka.
Komentarze (0)