Ciastka ziołowe z sezamem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1572
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki cukru
- 0,5 szklanki letniej wody
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z przyprawą garam masala, mielonym kminkiem, cukrem i szczyptą soli. Do wymieszanych składników dodać masło, wlać letnią wodę i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 3 mm, posypać je sezamem i pociąć na kwadraty 4 x 4 cm. Pocięte ciasto przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, po czym całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na rumiany kolor. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i przestudzić.
Komentarze (0)