Ciastka ziołowe z sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1572
Ciastka ziołowe z sezamem
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z przyprawą garam masala, mielonym kminkiem, cukrem i szczyptą soli. Do wymieszanych składników dodać masło, wlać letnią wodę i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 3 mm, posypać je sezamem i pociąć na kwadraty 4 x 4 cm. Pocięte ciasto przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, po czym całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na rumiany kolor. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów