Ciastka ryżowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2057
Składniki:
- 1 opakowanie kleiku ryżowego
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- 3 jajka
- 1 słoik powideł śliwkowych
- 1 pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Kleik ryżowy połączyć z margaryną. Dodać jajka oraz wiórki kokosowe i wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować rulony o długości do 10 cm, następnie ułożyć je na blasze do pieczenia i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Upieczone przełożyć na talerz, wyłożyć powidłem śliwkowym i posypać szczypiorkiem.
Komentarze (0)