Ciastka owsiane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 5691
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych;
- 1 szklanka mąki;
- 1 szklanka cukru;
- cynamon;
- 100 g masła;
- 1 łyżeczka sody;
- łyżka wody
Opis przygotowania:
1. Wymieszać płatki, mąkę, cukier, cynamon.
2. Osobno wymieszać masło, sodę, wodę.
3. Wszystko polączyć i wymieszać.
4. Jeśli ciasto jest płynne, dodać mąkę.
5. Ciasto razwałkować. Foremkami zrobić małe ciasteczka.
6. Piec 15 minut na posmarowanej masłem blasze. ( t 190-200 stopni C ).
Smacznego!
2. Osobno wymieszać masło, sodę, wodę.
3. Wszystko polączyć i wymieszać.
4. Jeśli ciasto jest płynne, dodać mąkę.
5. Ciasto razwałkować. Foremkami zrobić małe ciasteczka.
6. Piec 15 minut na posmarowanej masłem blasze. ( t 190-200 stopni C ).
Smacznego!
Komentarze (5)
Upiekłam ale wyszły w smaku jak spalone i oprócz tego to nie dobre! 15 min pieczenia to za krótko
Dlaczego Pani one nie smakowały??
Czas pieczenia zależy od piekarnika i od grubości ciastek.
Jak spaliła to jasne, że jej nie smakowały. :)
smaczne ; zrobiłam w dwóch wersjach jedne z cynamonem drugie z olejkiem rumowym ;p
Nic dziwnego?? Tej pani jednocześnie wydają się spalone i niedopieczone, coś takiego powinno się leczyć. A ciastka dobre