Ciasteczka z dziurką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2581
Składniki:
- 4 żółtka ugotowane na twardo
- 4 żółtka surowe
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka śmietany kremówki
- 20 dag masła
- 1 kg mąki
- proszek spulchniający
- bakalie
Opis przygotowania:
Cukier utrzyj z masłem, dodaj surowe żółtka, potem przetarte gotowane, śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto powinno być w miarę sztywne. Włóż je na noc do lodówki. Rozwałkuj i wytnij szklanką kółka, a środki naparstkiem. Posmaruj białkiem, posyp grubym cukrem oraz dowolnymi bakaliami. Piecz w gorącym piekarniku.
Komentarze (0)