Chłodnik hiszpański
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2638
Składniki:
- 50 dkg bardzo dojrzałych pomidorów
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 mały zielony ogórek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 łyżka dobrej oliwy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory, paprykę i ogórka umyć. Ogórka obrać ze skóry, pomidory pokroić w ćwiartki i zmiksować na płynną masę. Paprykę pokroić na kawałki i usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli, dodać do masy razem z pieprzem i oliwą. Dobrze wymieszać. Masę włożyć do lodówki, aby się oziębiła. Przed samym podaniem do spożycia przelać do szklanek, dodać do tego kawałki papryki i cebulę.
Komentarze (0)