Chłodnik hiszpański

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2488

Składniki:

  • 50 dkg bardzo dojrzałych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały zielony ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 łyżka dobrej oliwy
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory, paprykę i ogórka umyć. Ogórka obrać ze skóry, pomidory pokroić w ćwiartki i zmiksować na płynną masę. Paprykę pokroić na kawałki i usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli, dodać do masy razem z pieprzem i oliwą. Dobrze wymieszać. Masę włożyć do lodówki, aby się oziębiła. Przed samym podaniem do spożycia przelać do szklanek, dodać do tego kawałki papryki i cebulę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów