Chłodnik
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3033
Składniki:
- 1 litr maślanki
- 6 średnich rzodkiewek
- 3 ogórki małosolne
- trochę szczypiorku i koperku drobno posiekanego
Opis przygotowania:
Rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej, ogórki kroimy w drobną kostkę i odciskamy z nadmiaru soku. Dodajemy ogórki, rzodkiewkę, koper i szczypior do maślanki. Mieszamy, solimy. Schładzamy w lodówce ok. 1 godziny.
Można podawać w szklankach do zimnych napoi np. jako dodatek do placków ziemniaczanych.
Można podawać w szklankach do zimnych napoi np. jako dodatek do placków ziemniaczanych.
Komentarze (0)