Chlebek z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1922

Składniki:

  • 1 chleb niekrojony
  • Farsz:
  • 0,5 kost. masła
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 2-3 łyżki ziół prowansalskich
  • 250 g żółtego sera
  • 1 serek topiony
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

1. Wszystkie składniki na farsz miksujemy. Chleb kroimy na grube kromki, nie przecinając spodniej skóry. Przekładamy zmiksowaną masą.
2. Owijamy szczelnie folią aluminiową (2-3 warstwy). Pieczemy na grillu ok. 30-40 min. często odwracając. Myślę, że taki chleb byłoby też można upiec w piekarniku ale jeszcze nie próbowałam.

Autor: weronika59

0 komenatrzy

Podobne przepisy