Chlebek z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2814
Składniki:
- 1 chleb niekrojony
- Farsz:
- 0,5 kost. masła
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 2-3 łyżki ziół prowansalskich
- 250 g żółtego sera
- 1 serek topiony
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
1. Wszystkie składniki na farsz miksujemy. Chleb kroimy na grube kromki, nie przecinając spodniej skóry. Przekładamy zmiksowaną masą.
2. Owijamy szczelnie folią aluminiową (2-3 warstwy). Pieczemy na grillu ok. 30-40 min. często odwracając. Myślę, że taki chleb byłoby też można upiec w piekarniku ale jeszcze nie próbowałam.
2. Owijamy szczelnie folią aluminiową (2-3 warstwy). Pieczemy na grillu ok. 30-40 min. często odwracając. Myślę, że taki chleb byłoby też można upiec w piekarniku ale jeszcze nie próbowałam.
Komentarze (0)