Chleb kukurydziany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5952
Chleb kukurydziany
fot. achichi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 45 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 300 g mąki białej
  • 300 g maki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 jajko

Opis przygotowania:

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odłóż na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie ponownie wyrabiaj ciasto przez ok. 4 minuty, nadając mu elastyczność i podziel na kilka kawałków. Uformuj bochenki i posyp je mąką. Wysmaruj formę tłuszczem i piecz ok. 30 minut w temperaturze ok. 220 stopni.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów