Chipsy z cebuli

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6520

Składniki:

  • 500 g cebuli
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • olej do smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Cebulę obrać, pokroić na plastry do 1,5 mm, obtoczyć w mące i w papryce mielonej ostrej i słodkiej zmieszanej ze sobą. Rozgrzać dużą ilość oleju na patelni i smażyć cebulę z obu stron. Usmażoną układać na sitku lub bibule, aby osączyła się z tłuszczu , posypać solą i przełożyć do miseczki. Chipsy z cebuli podajemy na zimno, a najlepiej smakują z piwem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów