Chipsy z cebuli
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6730
Składniki:
- 500 g cebuli
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
- olej do smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić na plastry do 1,5 mm, obtoczyć w mące i w papryce mielonej ostrej i słodkiej zmieszanej ze sobą. Rozgrzać dużą ilość oleju na patelni i smażyć cebulę z obu stron. Usmażoną układać na sitku lub bibule, aby osączyła się z tłuszczu , posypać solą i przełożyć do miseczki. Chipsy z cebuli podajemy na zimno, a najlepiej smakują z piwem.
Komentarze (0)