Cebulki w piwie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1650
Składniki:
- 1 kg małych cebulek
- 60 g masła
- 2 szklanki ciemnego piwa
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka cukru
- 2 listki laurowe
- szczypta tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulki obrać i obsmażyć na maśle zmieszanym z olejem. Dodać do tego tymianek, liście laurowe, posolić, oprószyć pieprzem. Zmniejszyć ogień i trzymać tak do 10 minut. Następnie wlać piwo, wsypać cukier, wymieszać i zagotować przez 10 minut. Przed końcem gotowania doprawić śmietaną, przemieszać i podawać na gorąco.
Komentarze (0)