Cebulki w piwie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1650

Składniki:

  • 1 kg małych cebulek
  • 60 g masła
  • 2 szklanki ciemnego piwa
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • 2 listki laurowe
  • szczypta tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulki obrać i obsmażyć na maśle zmieszanym z olejem. Dodać do tego tymianek, liście laurowe, posolić, oprószyć pieprzem. Zmniejszyć ogień i trzymać tak do 10 minut. Następnie wlać piwo, wsypać cukier, wymieszać i zagotować przez 10 minut. Przed końcem gotowania doprawić śmietaną, przemieszać i podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów