Casarecce z wędzonym tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1596
Casarecce z wędzonym tofu
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu casarecce
  • 30 g wędzonego tofu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Tofu wędzone pokroić w cienkie plastry. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone wcześniej tofu. Smażyć je przez minutę na średnim, po czym dodać do niego ugotowany makaron, wymieszać i smażyć razem przez 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać matką zielonej pietruszki oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów