Casarecce z wędzonym tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1828
Składniki:
- 30 g makaronu casarecce
- 30 g wędzonego tofu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Tofu wędzone pokroić w cienkie plastry. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone wcześniej tofu. Smażyć je przez minutę na średnim, po czym dodać do niego ugotowany makaron, wymieszać i smażyć razem przez 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać matką zielonej pietruszki oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)