Cannellini z suszonym tuńczykiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1456
Cannellini z suszonym tuńczykiem
fot. avlxyz/ CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli cannellini w zalewie
  • 20 g suszonego tuńczyka
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Cytrynę przekroić na połowy, i następnie jedną z nich na ćwiartki. Suszonego tuńczyka zetrzeć na tarce jarzynowej, lub pokroić drobno. Rozgrzać masło na patelni, dodać osączoną z zalewy fasolę, pokrojoną natkę pietruszki, szczyptę soli i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Dodać do tego startą suszona rybę. Całość udekorować pokrojoną cytryną oraz polać sokiem z połowy cytryny.

Komentarze (2)

Gdzie kupić suszonego tuńczyka? Np. tu: http://codopiwa.pl/pl/fantastyczny-suszony-tunczyk-do-piwa.html

Może być i tu co Podałeś. Ja czasami kupuję w Auchanie

Podobne przepisy

Więcej przepisów