Cannellini z suszonym tuńczykiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1456
Składniki:
- 400 g białej fasoli cannellini w zalewie
- 20 g suszonego tuńczyka
- 2 łyżki masła
- 1 cytryna
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Cytrynę przekroić na połowy, i następnie jedną z nich na ćwiartki. Suszonego tuńczyka zetrzeć na tarce jarzynowej, lub pokroić drobno. Rozgrzać masło na patelni, dodać osączoną z zalewy fasolę, pokrojoną natkę pietruszki, szczyptę soli i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Dodać do tego startą suszona rybę. Całość udekorować pokrojoną cytryną oraz polać sokiem z połowy cytryny.
Komentarze (2)
Gdzie kupić suszonego tuńczyka? Np. tu: http://codopiwa.pl/pl/fantastyczny-suszony-tunczyk-do-piwa.html
Może być i tu co Podałeś. Ja czasami kupuję w Auchanie