Kaszanka z wasabi i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1922
Składniki:
- 40 g kaszanki
- 20 g białego sera twarogowego
- 2 łyżki pasty wasabi
- 2 łyżki oleju
- 2 dymki
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Kaszankę pokroić w plastry ze skórą, przełożyć ją na patelnię z jedną łyżką rozgrzanego oleju i smażyć z obu stron do czasu, aż się przyrumieni. Usmażoną ściągnąć z ognia, obrać ze skóry i wyłożyć na talerz. Kiedy przestygnie, wysmarować ją pastą wasabi. Dymkę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na pozostałym oleju na patelni. Zeszkloną dodać do składników. Całość posypać pokruszonym serem twarogowym i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)