Buraki z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 11479
Buraki z grilla
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 czerwone buraki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki soli morskiej
  • 1 łyżka startej skórki cytrynowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki

Opis przygotowania:

Buraki dokładnie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym i zalać pokrojone buraki. Całość oprószyć mieloną papryką oraz imbirem i piec na rozpalonym grillu do miękkości. Upieczone ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Dodać do tego sól morską z otarta skórką cytrynową i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy