Buraki z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 16477
Składniki:
- 4 czerwone buraki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 2 łyżki soli morskiej
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
Opis przygotowania:
Buraki dokładnie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym i zalać pokrojone buraki. Całość oprószyć mieloną papryką oraz imbirem i piec na rozpalonym grillu do miękkości. Upieczone ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Dodać do tego sól morską z otarta skórką cytrynową i podawać do spożycia.
Komentarze (0)