Buraki z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1562
Buraki z serem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g sera pleśniowego gorgonzola
  • 30 g sera pleśniowego brie
  • 15 g tartego parmezanu
  • 1 kg czerwonych buraków
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Buraki umyć, po czym przełożyć do garnka, zalać woda tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie przełożyć na talerz, polać sokiem cytrynowym i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Ser gorgonzola oraz brie połamać na drobne kawałki i dodać do ugotowanych buraczków. Wszystko posypać tartym parmezanem i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów