Buraki z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1755
Składniki:
- 30 g sera pleśniowego gorgonzola
- 30 g sera pleśniowego brie
- 15 g tartego parmezanu
- 1 kg czerwonych buraków
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Buraki umyć, po czym przełożyć do garnka, zalać woda tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie przełożyć na talerz, polać sokiem cytrynowym i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Ser gorgonzola oraz brie połamać na drobne kawałki i dodać do ugotowanych buraczków. Wszystko posypać tartym parmezanem i podawać do spożycia.
Komentarze (0)