Buraczki z ryżem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2177
Buraczki z ryżem i serem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 4 czerwone buraczki
  • 40 dag sera twarogowego
  • sól
  • biały pieprz
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody i odcedzić. Buraczki zalać woda oby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej. Buraczki dodać do ryżu, dodać do tego polowe sera twarogowego, a druga połowę pozostawić do dekoracji, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć pozostały ser twarogowy i rukolę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów