Buraczki z ryżem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2372
Składniki:
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 4 czerwone buraczki
- 40 dag sera twarogowego
- sól
- biały pieprz
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody i odcedzić. Buraczki zalać woda oby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej. Buraczki dodać do ryżu, dodać do tego polowe sera twarogowego, a druga połowę pozostawić do dekoracji, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć pozostały ser twarogowy i rukolę.
Komentarze (0)