Buraczki z kawiorem i porem w sosie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1021
Buraczki z kawiorem i porem w sosie
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonego kawioru
  • 6 podłużnych buraczków czerwonych
  • 1 por
  • portulaka do dekoracji
  • Sos:
  • 250 ml syropu żurawinowego
  • 1 łyżeczka białej pasty miso
  • sól

Opis przygotowania:

Przygotować sos: syrop żurawinowy wymieszać z pastą miso oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Następnie buraczki czerwone umyć, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i dodać do sosu na talerzu. Dodać do tego umyty, osączony z wody, pi pokrojony w cienkie plastry por. Wszystko wyłożyć kawiorem i udekorować portulaką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów