Buraczki z kawiorem i porem w sosie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1021
Składniki:
- 200 g czerwonego kawioru
- 6 podłużnych buraczków czerwonych
- 1 por
- portulaka do dekoracji
- Sos:
- 250 ml syropu żurawinowego
- 1 łyżeczka białej pasty miso
- sól
Opis przygotowania:
Przygotować sos: syrop żurawinowy wymieszać z pastą miso oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Następnie buraczki czerwone umyć, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i dodać do sosu na talerzu. Dodać do tego umyty, osączony z wody, pi pokrojony w cienkie plastry por. Wszystko wyłożyć kawiorem i udekorować portulaką.
Komentarze (0)