Bulion z pieczonymi pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1171
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 250 g mrożonego ciasta francuskiego
- 4 duże pieczarki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- sól
Opis przygotowania:
Bulion warzywny zagotować w rondlu, po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i przelać do małych miseczek. Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować je ciepłą wodą tylko z jednej strony. Pieczarki umyć, osączyć z wody i obrać z błony. Następnie oczyszczone pieczarki razem z trzonkami oprószyć suszonym oregano, szczyptą soli i zawinąć je od namoczonej strony w ciasto francuskie. Zawinięte składniki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki nałożyć na miseczki z bulionem.
Komentarze (0)