Bulion z pieczonymi pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1171
Bulion z pieczonymi pieczarkami
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 duże pieczarki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 0,5 szklanki ciepłej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Bulion warzywny zagotować w rondlu, po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i przelać do małych miseczek. Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować je ciepłą wodą tylko z jednej strony. Pieczarki umyć, osączyć z wody i obrać z błony. Następnie oczyszczone pieczarki razem z trzonkami oprószyć suszonym oregano, szczyptą soli i zawinąć je od namoczonej strony w ciasto francuskie. Zawinięte składniki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki nałożyć na miseczki z bulionem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów