Bulion z kaszą manną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3374
Składniki:
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 2 marchewki
- 6 suszonych grzybów
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Grzyby moczyć przez 2 godziny, ugotować i odcedzić. Kaszę mannę zalać 2,5 szklankami lekko osolonej wody i gotować do czasu, aż woda całkowicie wyparuje. Natkę pietruszki posiekać drobno, dodać do ugotowanej kaszy, uformować ręcznie kulki i przełożyć na talerz. Kostkę bulionową zalać 0,5 l wody, dodać do tego pokrojoną na kawałki marchew, ugotowane wcześniej grzyby i zagotować. Gorącym bulionem zalać kulki kaszy na talerzu.
Komentarze (0)