Bulion warzywny i mięsny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2733
Składniki:
- Na bulion warzywny:
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1,5 l wody
- 1 por
- 1 cebula
- 0,5 selera
- sól
- Na bulion mięsny:
- 1,5 l wody
- 1 kurczak (lub 1 porcja rosołowa rosołowa)
- sól
Opis przygotowania:
Przygotowanie bulionu warzywnego: wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Wodę wlać do odpowiedniego garnka. Dodać do niej całego pora, marchew, pietruszkę, seler pokrojony w plastry oraz obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Doprawić do smaku solą i gotować do miękkości. Następnie bulion przecedzić przez gęste sitko.
Przygotowanie bulionu mięsnego: mięso umyć i osączyć z wody, oprószyć solą, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości. Potem bulion przecedzić przez gęste sitko.
Przygotowanie bulionu mięsnego: mięso umyć i osączyć z wody, oprószyć solą, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości. Potem bulion przecedzić przez gęste sitko.
Komentarze (0)