Bulion warzywny i mięsny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2733
Bulion warzywny i mięsny
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • Na bulion warzywny:
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1,5 l wody
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 0,5 selera
  • sól
  • Na bulion mięsny:
  • 1,5 l wody
  • 1 kurczak (lub 1 porcja rosołowa rosołowa)
  • sól

Opis przygotowania:

Przygotowanie bulionu warzywnego: wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Wodę wlać do odpowiedniego garnka. Dodać do niej całego pora, marchew, pietruszkę, seler pokrojony w plastry oraz obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Doprawić do smaku solą i gotować do miękkości. Następnie bulion przecedzić przez gęste sitko.

Przygotowanie bulionu mięsnego: mięso umyć i osączyć z wody, oprószyć solą, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości. Potem bulion przecedzić przez gęste sitko.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów