Bulion z melonem i kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1183
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 2 piersi z kurczaka
- 1 zielony melon
- 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Melona umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, po czym miąższ wydrążyć małą łyżeczką od lodów do miski. Następnie piersi z kurczaka pokroić w cienkie plastry, przełożyć je do rondla i zalać bulionem warzywnym. Całość w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli, oprószyć mielonymi nasionami kolendry i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu wszystko przelać na talerz i wyłożyć przygotowanym wcześniej melonem.
Komentarze (0)