Bulion z jajkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1145
Bulion z jajkiem
fot. Alex9500 / elements.envato.com

Składniki:

  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki suszonych płatków papryki chili
  • 4 kromki chleba razowego
  • sól
  • zielony koperek do dekoracji

Opis przygotowania:

Zielony koperek umyć i osączyć z wody. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, przekroić na połowy i położyć na talerz. Bulion drobiowy zagotować w kolejnym rondlu na średnim ogniu, a po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i zalać nim jajka na talerzu. Wszystko udekorować zielonym koperkiem, posypać suszonymi płatkami chili i podawać z chlebem razowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów