Bulion z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1145
Składniki:
- 800 ml bulionu drobiowego
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki suszonych płatków papryki chili
- 4 kromki chleba razowego
- sól
- zielony koperek do dekoracji
Opis przygotowania:
Zielony koperek umyć i osączyć z wody. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, przekroić na połowy i położyć na talerz. Bulion drobiowy zagotować w kolejnym rondlu na średnim ogniu, a po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i zalać nim jajka na talerzu. Wszystko udekorować zielonym koperkiem, posypać suszonymi płatkami chili i podawać z chlebem razowym.
Komentarze (0)