Brzoskwinie smażone z migdałami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1074
Brzoskwinie smażone z migdałami i serem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 20 g białego sera twarogowego
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżki cukru
  • 2 liście zielonej sałaty

Opis przygotowania:

Sałatę oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć na talerz. Brzoskwinie obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż się zacznie rumienić. Zrumieniony ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wsypać cukier i smażyć go na małym ogniu do czasu, aż zacznie się karmelizować. Wtedy wsypać migdały, wymieszać i smażyć je przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym serem twarogowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy