Brzoskwinie smażone z migdałami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1741
Składniki:
- 100 g migdałów
- 20 g białego sera twarogowego
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki cukru
- 2 liście zielonej sałaty
Opis przygotowania:
Sałatę oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć na talerz. Brzoskwinie obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż się zacznie rumienić. Zrumieniony ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wsypać cukier i smażyć go na małym ogniu do czasu, aż zacznie się karmelizować. Wtedy wsypać migdały, wymieszać i smażyć je przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym serem twarogowym.
Komentarze (0)