Brzoskwinie w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1717
Brzoskwinie w cieście
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 850 ml brzoskwini w syropie
  • 450 g mrożonego ciasta filo
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Brzoskwinie osączyć z syropu. Następnie ciasto filo rozmrozić, rozłożyć je na stolnicy i wysmarować tylko z jednej strony syropem z osączonych brzoskwiń. Wysmarowane ciasto pokroić w plastry o szerokości 5 cm i zawinąć w nie brzoskwinie od wysmarowanej strony syropem. Całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem oraz mielonym cynamonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów