Brzoskwinie w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1717
Składniki:
- 850 ml brzoskwini w syropie
- 450 g mrożonego ciasta filo
- 2 łyżki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Brzoskwinie osączyć z syropu. Następnie ciasto filo rozmrozić, rozłożyć je na stolnicy i wysmarować tylko z jednej strony syropem z osączonych brzoskwiń. Wysmarowane ciasto pokroić w plastry o szerokości 5 cm i zawinąć w nie brzoskwinie od wysmarowanej strony syropem. Całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem oraz mielonym cynamonem.
Komentarze (0)