Brzoskwinie z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2513
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w plastrach
- 3 brzoskwinie
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
- szczypta soli
- garść świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Brzoskwinie oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w ćwiartki. Pokrojone owoce razem z bazylią zawinąć plastrami boczku i przełożyć na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Wszystko zalać oliwą z oliwek, octem balsamicznym, oprószyć szczyptą soli, mielonym tymiankiem i smażyć pod przykryciem przez 3 minuty na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)