Brzoskwinie w rumie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2203
Brzoskwinie w rumie
fot. theeeeta / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg brzoskwiń
  • 50 g rumu
  • 10 dkg cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Opis przygotowania:

Brzoskwinie umyć i wrzucić do wrzącej wody. Gotować 3 minuty. Następnie wyjąć z wody, przepołowić, wyciągnąć pestki i obrać ze skóry. Połówki brzoskwiń włożyć do pucharków deserowych posypać cukrem, polać rumem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe podajemy na zimno posypane startą czekoladą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów