Kanapki z kurczakiem, majonezem i winogronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1708
Składniki:
- 150 g ciemnego winogrona
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki majonezu
- 2 piersi z kurczaka
- 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- sól
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Winogrona oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Winogrona pokroić na połówki. Szczypiorek pokroić drobno. Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, przestudzić i pokroić na małe kawałki. Następnie pokrojone mięso przełożyć na kromki chleba tostowego i oprószyć je szczyptą mielonej czerwonej papryki. Dodać do tego pokrojony winogron i szczypiorek. Wszystko wysmarować majonezem i podawać do spożycia.
Komentarze (0)