Kanapki z kurczakiem, majonezem i winogronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1708
Kanapki z kurczakiem, majonezem i winogronem
fot. The World Through Athene's Eyes / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g ciemnego winogrona
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 piersi z kurczaka
  • 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Winogrona oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Winogrona pokroić na połówki. Szczypiorek pokroić drobno. Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, przestudzić i pokroić na małe kawałki. Następnie pokrojone mięso przełożyć na kromki chleba tostowego i oprószyć je szczyptą mielonej czerwonej papryki. Dodać do tego pokrojony winogron i szczypiorek. Wszystko wysmarować majonezem i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów