Brokuły w sosie czosnkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3163
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki wina ryżowego
- 1 brokuł
- 1 główka czosnku
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła umyć, podzielić na różyczki, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Rozgrzać oliwę z winem ryżowym, na patelni dodać czosnek, wymieszać, wlać sos sojowy, doprawić szczyptą soli i zeszklić. Następnie całością zalać brokuła.
Komentarze (0)