Brokuł z fasolą i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1586
Składniki:
- 400 g białej fasoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 chiński brokuł
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 0,5 łyżeczki przypraw do fasoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę umyć, przełożyć do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Następnie ugotować do miękkości w wodzie, w której się gotowała i odcedzić. Brokuła pokroić na kawałki, przełożyć go do kolejnego rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niej ugotowaną wcześniej fasolę. Fasolę oprószyć przyprawą do fasoli, szczyptą pieprzu, wymieszać i smażyć przez 40 sekund. Po czym dodać do niej gotowanego brokuła, całość posypać tartym parmezanem, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)