Brokuł z fasolą i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1436
Brokuł z fasolą i parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 chiński brokuł
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 0,5 łyżeczki przypraw do fasoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolę umyć, przełożyć do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Następnie ugotować do miękkości w wodzie, w której się gotowała i odcedzić. Brokuła pokroić na kawałki, przełożyć go do kolejnego rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niej ugotowaną wcześniej fasolę. Fasolę oprószyć przyprawą do fasoli, szczyptą pieprzu, wymieszać i smażyć przez 40 sekund. Po czym dodać do niej gotowanego brokuła, całość posypać tartym parmezanem, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów