Boczniaki smażone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4203
Składniki:
- 50 dag boczniaków
- 30 dag wędzonego łososia
- 2 jajka
- 2 zwykłe bułki
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Boczniaki dobrze opłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody i pozostawić tylko kapelusze. Czosnek obrać, posiekać drobno i zeszklić na 3 łyżkach oleju. Kapelusze boczniaków pokroić na kawałki i wrzucić do zeszklonego boczku. Kiedy zaczną się rumienić - doprawić solą, oprószyć pieprzem, wymieszać i przełożyć na talerz. Łososia pokroić na cienkie plastry i położyć obok grzybów. Bułki położyć na patelni bez tłuszczu i lekko podgrzać z jednej strony, po czym położyć obok boczniaków. Jajka wbić na patelnię bez tłuszczu, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do czasu, aż żółtko się zetnie. Następnie przełożyć je na bułki.
Komentarze (0)