Boczniaki smażone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2966
Boczniaki smażone
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 dag boczniaków
  • 30 dag wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 2 zwykłe bułki
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Boczniaki dobrze opłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody i pozostawić tylko kapelusze. Czosnek obrać, posiekać drobno i zeszklić na 3 łyżkach oleju. Kapelusze boczniaków pokroić na kawałki i wrzucić do zeszklonego boczku. Kiedy zaczną się rumienić - doprawić solą, oprószyć pieprzem, wymieszać i przełożyć na talerz. Łososia pokroić na cienkie plastry i położyć obok grzybów. Bułki położyć na patelni bez tłuszczu i lekko podgrzać z jednej strony, po czym położyć obok boczniaków. Jajka wbić na patelnię bez tłuszczu, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do czasu, aż żółtko się zetnie. Następnie przełożyć je na bułki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy