Bób z serem i miętą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1417
Składniki:
- 300 g sera ricotta
- 300 g bobu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- pęczek świeżej mięty
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz miętę umyć, osączyć z wody i razem drobno posiekać do miski. Następnie oba składniki zalać oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym i wymieszać. Bób przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i połączyć ze składnikami w misce. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić go przez praskę, wymieszać z serkiem ricotta i wyłożyć na talerz. Dodać do tego wszystkie składniki z miski i podawać do spożycia.
Komentarze (0)