Błyskawiczne risotto
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1522
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 2 cebule
- 40 dag ryżu
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 szklanki bulionu grzybowego
- czosnek granulowany
- przyprawa do kurczaka
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
1.Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę.Oprószamy solą,pieprzem i przyprawą.Smażymy na oleju.
2.Ryż gotujemy na sypko.Cebulę obieramy w kostkę,podsmażamy na oleju.Wsypujemy ryż,jeszcze chwilę smażymy.
3.Bulion mieszamy z przecierem,wlewamy do ryżu,dusimy.Wkładamy mięso,doprawiamy czosnkiem,mieszamy.Chwilę dusimy.
2.Ryż gotujemy na sypko.Cebulę obieramy w kostkę,podsmażamy na oleju.Wsypujemy ryż,jeszcze chwilę smażymy.
3.Bulion mieszamy z przecierem,wlewamy do ryżu,dusimy.Wkładamy mięso,doprawiamy czosnkiem,mieszamy.Chwilę dusimy.
Komentarze (0)