Bawarskie knedle z bułek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3279
Składniki:
- 10-12 czerstwych bułek (1-2dniowych)
- 1 łyżeczka soli
- 1/2l letniego mleka
- matka pietruszki
- 4-5 jajek
Opis przygotowania:
Bułki rozdrabniamy na kawałeczki. Natkę myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Do bułek wlewamy mleko, dodajemy sól i natkę, wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, aby jej konsystencja była taka jak na kotlety mielone. Z masy formujemy kuliste knedle. W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. Wkładamy knedle i gotujemy. Wyjmujemy łyżeczką cedzakową, dokładnie osączamy i od razu podajemy.
Komentarze (0)