Bawarskie knedle z bułek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3096

Składniki:

  • 10-12 czerstwych bułek (1-2dniowych)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2l letniego mleka
  • matka pietruszki
  • 4-5 jajek

Opis przygotowania:

Bułki rozdrabniamy na kawałeczki. Natkę myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Do bułek wlewamy mleko, dodajemy sól i natkę, wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, aby jej konsystencja była taka jak na kotlety mielone. Z masy formujemy kuliste knedle. W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. Wkładamy knedle i gotujemy. Wyjmujemy łyżeczką cedzakową, dokładnie osączamy i od razu podajemy.

Autor: sandraak

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów