Bananowe guacamole z kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1305
Składniki:
- 250 g żółtego kawioru
- 4 banany
- 1 dojrzałe awokado
- 1 płat nori
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
- 1 łyżka soku z limonki
- 0,5 łyżeczki wędzonej mielonej papryki chili
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Nori sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Banany, szczypiorek oraz awokado umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozetrzeć na drobną masę widelcem w misce. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do awokado. Dodać do tego pokrojone wcześniej banany. Następnie wlać do tego sok z limonki i wsypać mieloną, wędzoną paprykę chili. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do miseczki. Na to nałożyć żółty kawior, a wszystko nakryć płatem nori.
Komentarze (0)