Bakłażan zapiekany z papryką, pomidorami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2036
Bakłażan zapiekany z papryką, pomidorami i serem
fot. balise42 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 15 dag sera mozzarella w plastrach
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 bakłażany
  • 1 łyżka mielonego majeranku
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić nasion i drobno pokroić. Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć pieprzem, solą oraz bułka tartą. Na plastry bakłażanów nałożyć, pokrojoną paprykę i smażyć do czasu, aż się przyrumienią. Wówczas na jedną część smażonych składników nałożyć plastry sera mozzarella, a na kolejną wyłożyć tarty parmezan. Całość przykryć i smażyć do czasu rozpuszczenia się obu serów. Gotowe ściągnąć z ognia, złączyć w jedną całość i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy