Bakłażan zapiekany z papryką, pomidorami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4083
Składniki:
- 15 dag sera mozzarella w plastrach
- 5 dag tartego parmezanu
- 2 pomidory
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 bakłażany
- 1 łyżka mielonego majeranku
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić nasion i drobno pokroić. Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć pieprzem, solą oraz bułka tartą. Na plastry bakłażanów nałożyć, pokrojoną paprykę i smażyć do czasu, aż się przyrumienią. Wówczas na jedną część smażonych składników nałożyć plastry sera mozzarella, a na kolejną wyłożyć tarty parmezan. Całość przykryć i smażyć do czasu rozpuszczenia się obu serów. Gotowe ściągnąć z ognia, złączyć w jedną całość i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)